Het is bijna kerst en dus vliegen de kerst commercials via TV (voor wie nog televisie kijkt) en online ons weer om de oren. In vrijwel ieder reclameblok zie je wel een van de supermarkt commercials voorbij komen. Ook online hebben ze met zijn allen behoorlijk wat views ingekocht. De strijd om de kerstboodschapper is begonnen.

Emotie

Bij de commercials zien we een belangrijke trend welke is overgewaaid uit Amerika en Engeland. De commercials zijn heftiger en directer in vergelijking met voorgaande jaren. Ze zitten volledig op emotie en zijn bedoeld om de gevoelige snaar van de kijker te raken. Met de kerstreclames proberen de supermarkten zoveel mogelijk kijkers te raken. Opvallend is dat ze ook een aantal maatschappelijke thema’s in de diverse commercials laten terugkomen hetgeen ook afstraalt op de reputatie van de supermarktketen.

1. Jumbo

Powered by WPeMatico