Wat doen we moet kerst? Kijken we tussen alle kerstmaaltijden ouderwets naar de televisie of is het juist met drie zondagen achter elkaar het ultieme moment om al die Netflix-series die je het liefst in één keer wilt zien af te gaan kijken. Kerstmis lijkt toch echt het moment suprême om in ‘binge-watch-mode‘ te gaan.

Maar niets is minder waar. Blijkbaar is de kerst toch een tijd van tradities en is het televisiekijkgedrag van Nederlanders hier geen uitzondering op. Uit een recent onderzoek van Akamai in samenwerking met onderzoeksbureau Multiscope blijkt dat driekwart van de Nederlanders tijdens de kerstdagen veel liever naar de televisie zit te kijken. Dat geldt dan vooral voor de doelgroep boven de 34 jaar. De generatie tot 34 jaar kijkt liever via een streamingdienst naar series tijdens de aankomende kerst.

Uit het onderzoek blijkt dat lineair tv-kijken (ouderwets kastje kijken) onverminderd populair is: 74 procent van de respondenten is dit van plan. Een kleiner deel (32 procent) zoekt ontspanning via een online streamingdienst zoals o.a. Netflix en Videoland. In de leeftijdscategorie 25-34 jaar ligt dit percentage met 64 procent beduidend hoger. In 11 procent van de Nederlandse huishoudens is televisiekijken tijdens de kerst uit den boze en gaat de televisie op zwart.

home_alone
Home alone (1990) nog steeds een kersthit op TV en Netflix

Powered by WPeMatico