Zie jij jezelf al gewichtheffend achter je bureau staan bij het lezen van de titel van dit artikel? Maak je geen zorgen! Een stahulp zorgt voor een veel subtielere krachttraining dan die in de sportschool. Toch word je er wel écht sterker van. En dat is om meerdere redenen goed voor je. De experts van Inofec Kantoormeubelen leggen je graag uit waarom!

Wat is een stahulp?

Een stahulp is een kantoormeubel dat je nog niet zo veel op de werkvloer tegenkomt en dat is jammer! Want hoewel je er alleen aan kunt werken van achter een hoge tafel of speciaal zit-sta-bureau, verdient dit meubel een plekje in iedere werkomgeving.

Een stahulp ondersteunt je tijdens het staand werken, maar niet op dezelfde manier als een normale bureaustoel. In tegenstelling tot een bureaustoel, dwingt dit meubel je namelijk tot het aannemen van een dynamische werkhouding. Je moet je beenspieren en rugspieren aanspannen om goed rechtop te kunnen zitten. Hierdoor worden je spieren versterkt en dat brengt een hoop voordelen met zich mee.

De 5 belangrijkste voordelen van een stahulp

Door te werken op een stahulp:

  1. Beweeg je indirect meer dan op een bureaustoel. In een bureaustoel willen we nog weleens gaan hangen en op een stahulp kan dat simpelweg niet. Stahulpen zijn dan ook helemaal in lijn met de nieuwe beweegrichtlijnen.
  2. Worden je spieren sterker, waardoor spier- en gewrichtsklachten minder kans krijgen.
  3. Neem je automatisch een gezonde, dynamische werkhouding aan.
  4. Ben je in staat langer achter een stabureau of hoge tafel te werken.
  5. Dut je minder snel in, waardoor je productiviteit stijgt.

Waar vind je een stahulp?

Inofec Kantoormeubelen heeft diverse stahulpen in het assortiment. Deze kun je online bestellen in de webshop, maar je kunt ze ook komen proberen in een van de showrooms in Roosendaal en Alphen aan den Rijn. Hier vind je bijvoorbeeld de Sway waarbij je je benen stevig op de grond moet zetten om de bewegende standpijp stil te houden. Ook de Muvman is een populair meubel uit het assortiment van Inofec Kantoormeubelen. Die zorgt niet alleen voor een dynamische werkhouding, maar ziet er ook nog eens knap uit. Zo word je niet alleen sterker, maar steel je ook nog eens de show van achter je bureau. Voor je het weet, zit iedereen vanaf een stahulp te werken!

Muvman stahulp
Muvman stahulp

Powered by WPeMatico