Fiat Tipo: robuust, functioneel en met een Italiaans sausje overgoten in Turijn heeft een nieuwe iets meer stoere looks gekregen. De naam van deze uitvoering is de Fiat Tipo S-Design met een uitrustingsniveau wat hem inderdaad wat anders doet ogen.

Tipo S-Design

De Tipo S-Design heeft een aangepaste grille, de omlijsting vsn de mistlampen en spiegelkappen welke alle zijn voorzien van het glanzend zwarte ‘Piano Black’. De achterste zijruiten zijn voorzien van donkergetint privacy glass. En de nieuwe, speciaal voor de S-Design ontworpen 17- en 18-inch velgen moeten deze Fiat Tipo duidelijk wat meer elan geven en misschien daardoor ook wel een jongere doelgroep aanspreken. Hij ziet er wat ons betreft sowieso met deze aanpassingen beter uit dan zijn familieleden zonder het S-Design.

We hebben het al eens eerder geschreven, de Tipo is eigenlijk een beetje onderschat. Misschien omdat het vooral refereert naar het verleden. Maar niets is minder waar, dit is een heel andere auto dan zijn voor die tijd zeker opvallende voorganger. De 2017 Tipo is een rijk uitgeruste auto, ruim en heeft prima rijeigenschappen. In Nederland staat alleen de benzine uitvoering bij de dealer. Misschien had Fiat ook door dat ze hem wat extra moesten pimpen. Dat is in ieder geval gelukt.

Fiat_Tipo_S-Design_ 366

Powered by WPeMatico