Een aantal gebruikers van Reddit hebben ontdekt dat Apple mogelijk de processoren van oudere iPhones met lage batterijcapaciteit aan het knijpen is om eigenaren mogelijk te verleiden om hun langzamer ogende apparaat te vervangen.

Apple heeft tegenover The Verge laten weten dat het oudere iPhones inderdaad langzamer maakt. Maar het bedrijf ontkent dat ze dit doen om klanten eerder hun device te laten vervangen. Apple zegt dat het hierbij namelijk gaat om de bescherming van enkele componenten en de levensduur van het apparaat.

Best mogelijke ervaring

In een verklaring laat het in Californië gevestigde Apple weten:

Ons doel is om klanten de best mogelijke ervaring te bieden, dat is dus inclusief algemene prestaties en het verlengen van de levensduur van deze apparaten. Lithium-ion batterijen worden minder geschikt voor het leveren van piekstroom vereisten wanneer ze in koudere omstandigheden zijn, een lage batterijlading hebben of naarmate ze ouder worden, hierdoor kan het apparaat onverwachts afgesloten worden om de elektronische componenten te beschermen.

Vorig jaar hebben we een functie uitgebracht voor iPhone 6, iPhone 6s en iPhone SE om deze pieken alleen af te vlakken wanneer nodig om te voorkomen dat het apparaat onverwachts wordt afgesloten. We hebben deze functie nu met iOS 11.2 uitgebreid naar de iPhone 7 en zijn van plan om in de toekomst ondersteuning voor de andere producten uit te gaan brengen.

Powered by WPeMatico