Heerlijk toch, een Netflix film die ‘slechts’ 100 miljoen heeft gekost en waarvan critici vinden dat ze bij de streamingdienst maar heel snel hun geld moeten terug vragen. De film Bright is geregisseerd door David Ayer. Die ken je wellicht nog van de megaflop Suicide Squad, die door critici met de grond gelijk werd gemaakt. En zo ook Bright: de film wordt door ‘de kenners’ afgeslacht.

Bright is een zogenaamde ‘buddy cop-film’ met een overdosis aan niet natuurlijke wezens. Een wereld waarin elfen, trollen en orks aanwezig zijn. De hoofdrollen zijn vergeven aan Will Smith en Joel Edgerton die als partners in crime samenwerken in dienst van de Los Angeles Police Department. In een bovennatuurlijke wereld nemen zij het op tegen het kwaad in scenario waarin niet geschroomd wordt van filmgenre te wisselen.

Is ‘ie nu goed of niet?

Juist dat laatste maakt de film verrassend maar dat gegeven is blijkbaar voor filmcritici een ‘bridge to far’. Je zou wat meer van ze mogen verwachten als een film juist eens niet volgens een vast Hollywood-scenario verloopt. Zo krijgt de film bij Rotten Tomatoes (vermaard online beoordelingsplatform) een ‘rot-ratio’ van 28 procent, niet best dus, terwijl Variety’s hoofd-filmcriticus Peter Debruge de Bright “de beste originele Netflix-film tot nu toe” vindt.

Belangrijker is wat jij er van gaat vinden. Wie twijfelt moet toch nog even doorlezen want Bloomberg weet te melden dat de streaming-service al een vervolg heeft besteld. Netflix heeft nu al gezien dat de film een kijkhit is. Kijken dus en daarna pas je mening geven. Zoals het hoort.

Powered by WPeMatico