De Spaanse 13-delige serie La Casa de Papei gaat je deze kerst een volle dag kosten. In de serie gaat een letterlijk samen geraapt zootje dieven aan de met maar liefst 2,4 miljard euro aan de haal. Als je iets gaat stelen, doe het dan gelijk ook goed, moeten ze hebben gedacht.

Voor deze diefstal laten zij zich samen met een groep gijzelaars opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje met als uiteindelijk doel een buit van 2,4 miljard euro. Wat hun aanpak anders maakt dan alle eerdere inbraken is niet om geld te stelen maar om het zelf te drukken.

Ondertussen manipuleert een mysterieus personage – zichzelf El Profesor noemend – de politie om dit geniale plan uit te voeren. In de elf dagen van opsluiting in de Munt hebben ze af rekenen met een elite team van de Spaanse politie en moeten ze ook 67 gijzelaars in bedwang weten te houden. We gaan natuurlijk nog niet verklappen of ze hier ook daadwerkelijk in gaan slagen.

De serie zit vol met adrenaline, sterke emoties en veel actie. Genoeg ingrediënten voor een spectaculaire serie over de grootste roof in de geschiedenis.

Powered by WPeMatico