Haven, is een nieuwe app en mede bedacht door Edward Snowden, voormalig CIA-medewerker en systeembeheerder voor de NSA en de bekendste klokkenluider ter wereld. Eigenlijk weet je dan al dat de app alles te maken moet hebben met privacy en dat klopt. De app zorgt ervoor dat een (extra) smartphone wordt omgetoverd in soort van bewakingscamera waarmee je op afstand je persoonlijke omgeving kunt monitoren.

Om Haven te gebruiken moet je wel een smartphone over hebben. Na installatie gebruikt de app de sensoren van de smartphone om een fysieke ruimte waar de smartphone in aanwezig is te monitoren. Zodra er een verandering of beweging wordt waargenomen in de omgeving door Haven wordt er door de app een versleuteld bericht via Signal verstuurd. De app start tegelijkertijd een webservice op die via het Tor-netwerk toegankelijk is. Wie inlogt kan daarna de camerabeelden bekijken die zijn opgenomen via de smartphone.

De software van Haven gebruikt de sensoren in de smartphone en kan via het systeem vibraties voelen en of iemand de ruimte binnenkomt, herkent licht(stralen), geluiden en kan via de camera meekijken. Het is een soort van ultieme digitale bewaking maar zonder dat deze gekoppelt is aan een alarmcentrale. Alleen jij kunt dankzij real-time alerts zelf de beelden zien. Haven maakt geen gebruik van een cloud-services of is gekoppeld aan beveiligingsdiensten van derden. Als er geen wifi-signaal beschikbaar is stuurt de app een sms-bericht.

Powered by WPeMatico