Je mag nooit twijfelen aan de ambities van Elon Musk. Naast Tesla personenauto’s en vrachtwagens was de aankondiging van een elektrisch aangedreven pick-uptruck tijdens de kerstdagen bijna een inkopper te noemen. Zoiets doet het sowieso goed in z’n thuisland waar dit soort voertuigen mateloos populair zijn. Pick-uptrucks zijn normaal gesprokende brandstofvreters want ga er maar van uit dat een Ram, Toyota Tundra en de F-serie modellen van Ford (met 8 cylinders en 5.7 liter motoren) de brandstof ‘wel lusten’. Als je deze ‘big cars’ gaat voorzien van een elektrische motor ontstaat er echt een nieuwe categorie van auto’s.

Tesla pick-up

Deze Tesla pick-up zou direct na de Model Y-crossover ergens tussen 2019 en 2020 in productie moeten gaan. Of dat reëel is zal Musk geen meter uitmaken. Kijk maar even hoe het met de uitrol van de Model 3 is gegaan het afgelopen jaar. Musk heeft verder aangegeven met een update te komen voor de bestaande modellen van Tesla waaronder verbeteringen op het gebied van autonoom rijden en andere Autopilot functies. Andere features zoals het verzoek om alle ingebouwde camera’s te gebruiken als dashcams of een bericht versturen naar je familie met de boodschap hoe laat de Tesla voor de deur gaat parkeren, behoren als het aan Elon Musk ook tot de nieuwe features.

Tesla_pick-up

Powered by WPeMatico