Het is weer zover, Nederland heeft de griep en voelt zich zwak en misselijk. Wat de impact is op mensen als ze dit lezen weten we niet maar het is wel het moment om bij een verkoudheidje een baaldag op te nemen. Wie dit niet gelooft heeft boter op z’n hoofd, dit helpt overigens niet tegen de griep maar heeft te maken met dat het fenomeen van zo maar een dagje thuis blijven niet wordt erkend.

Het kost het bedrijfsleven ongetwijfeld veel geld. Maar goed als officiële instanties zeggen dat we een griepepidemie hebben want dan is dat zo. Het betekent in de praktijk dat er twee weken achter elkaar minimaal 51 per 100.000 mensen met kenmerken van griep moeten zijn geregistreerd. Dat lijkt niet veel maar ga maar eens om je heen tellen. Waarschijnlijk kom je er al snel achter dat er procentueel veel meer mensen klagen dat ze ‘de griep’ hebben.

Google weet als eerste of er sprake is van een griepgolf

We weten niet of de ‘officiële instanties’ Google raadplegen maar algemeen bekend is dat onze favo zoekmachine dit al weken van tevoren ziet aankomen. Gewoon door ons zoekgedrag te analyseren. Google kan zelfs zien waar hij ontstaat en waar hij weer verdwijnt. En ook dat heeft alles te maken met ons zoekgedrag. Het aantal griep gerelateerde opdrachten zal aanzienlijk zijn. Dankzij Google Suggest leren we dat de woorden griep, griepsymptomen, griepverschijnselen, griepvirus en dan de varianten met kind en volwassenen het goed doen. Griep houdt ons bezig en Google dus ook.

Wat kun je doen tegen de griep?

Over wat je kunt doen tegen de griep zijn boeken vol geschreven maar ook die staan op internet. Naar de dokter gaan, uitzieken, wat paracetamol nemen als je hoge koorts hebt en je gemak houden. Waarschijnlijk zijn je gemak houden en uitzieken de beste. Zij die de griepprik hebben gehad kunnen de mazzel hebben dat het huidige griepje in de cocktail heeft gezeten. Dan heb je geen last maar anders kunnen zij net zo goed ziek worden.

De griep op social media

Naast Google doet social media ook volop mee. Ook daar klagen we over de griep of geven we advies. Minder gestructureerd als de zoekopdrachten maar met het gebruik van hashtags leren we ook hier hoe het zit met de gezondheid en de effecten van de griepepidemie. De #griep en #griepepidemie leren ons veel over hoe we omgaan met de griep.

Powered by WPeMatico