We kunnen er niet om heen, Scandinavische thrillers op Netflix zijn populair. Toch is niet altijd iedereen een fan van het genre. De taal en de sfeer van deze thrillers wijkt af van Amerikaanse series. Scandinavische thrillers zijn met een andere cameraopstelling gefilmd, meer ingetogen maar zeker niet met minder spanning. Juist door de ingetogenheid zijn de vaak ook nog eens langere afleveringen spannender.

Veel van deze series verschenen al eerder op televisie of werden als bioscoopfilm in Scandinavië vertoont. Iedereen kent inmiddels wel series als The Bridge, Börgen en The Killing maar als we deze als verplichte kost bestempelen hebben we er nog een aantal die we je zeker aanraden.

Midnight Sun

Midnight Sun (in het Zweeds midnattsol) is een Scandinavische serie die we al eerder hebben beschreven. De serie is geschreven door Måns Mårlind en Björn Stein, bekend van o.a. de serie The Bridge.

De schrijvers hebben zichzelf weten te overtreffen want Midnight Sun is zinderend spannend en weet dat 8 afleveringen lang ook vast te houden. De serie begint behoorlijk heftig met een man vastgebonden aan het rotorblad van een helikopter. Daarmee is de toon gezet voor nog een aantal lugubere moorden. Uiteindelijk worden er steeds meer moorden gepleegd die alles te maken hebben met een tien jaar oude geheime samenzwering van 22 dorpsbewoners. Spanning tot de laatste minuut, we hebben je gewaarschuwd.

Powered by WPeMatico