De iPhone is wederom het meest verkochte technische product van 2017. Het verschil met de rest is redelijk bizar. Apple verkocht meer iPhone’s dan de nr. 2 tot en met nr. 5 samen. Het verkoopcijfer van Apple betreft alle modellen van de nieuwe telefoons bij elkaar opgeteld: de iPhone 8, 8 Plus en iPhone X. Hoeveel van ieder model er exact zijn verkocht is onbekend maar verwacht mag worden dat de duurdere iPhone X minder populair zal zijn.

Analisten verwachten dat Apple in 2017 rond de 223 miljoen iPhone’s gaat verkopen tegen 211 miljoen telefoons het jaar daarvoor. Het zijn er in totaal ook iets minder dan in het topjaar 2015 toen Apple met de grotere iPhone 6 op de markt verscheen. Dat jaar gingen er maar liefst 230 miljoen exemplaren over de toonbank

De top 5:

  • Apple iPhone’s : 233 miljoen
  • Samsung Galaxy S8 en Note 8 smartphones: 33 miljoen
  • Amazon Echo Dot connected speakers: 24 miljoen
  • Apple Watch: 20 miljoen
  • Nintendo Switch videogame console: 15 miljoen
samsung-galaxy-note-8
Ook het topmodel can Samsung, de Note 8 komt niet in de buurt van de iPhone

Powered by WPeMatico