La Mante is een nieuwe Franse 6-delige Netflix serie en gaat over Jeanne Deber, een seriemoordenares die al 25 jaar gevangen zit. Als er in Parijs een reeks van moorden worden gepleegd die lijken op de bidsprinkhaan moordpartijen van haar is er overduidelijk sprake van een copycat. Jeanne Deber die bekend staat in de media als ‘La Mante’ (de sprinkhaan) wordt door de politie gevraagd te helpen bij het oplossen van deze moorden. Ze wil dat alleen doen op de strikte voorwaarde dat haar zoon Damien Carrot, inspecteur bij de Parijse politie, haar bijstaat.

De serie scoorde redelijk goed in Frankrijk. Op Netflix is de score gemiddeld hoger omdat we nu eenmaal de afleveringen veel korter achter kunnen zien. Hierdoor blijft de spanningsboog die wordt opgebouwd in deze korte serie veel beter behouden. Hoewel de indruk kan bestaan dat er na deze serie nog een vervolg komt (de serie heeft overigens een gesloten einde) wordt dat nergens bevestigd. Wie wil bingewatchen moet rekenen op 6 uur kijkplezier voor La Mante. Bij IMDb kreeg de serie een waardering van 7.2.

Powered by WPeMatico