De TV Krant Filmposter Award 2017, de énige publieksprijs voor de mooiste filmposter van het jaar, gaat deze keer naar powervrouw: ‘Wonder Woman’.

Wonder Woman

Vrouwen aan de macht! Nadat jarenlang mannelijke superhelden de bioscoop en filmposters hebben gedomineerd, was 2017 het jaar van ‘Wonder Woman’. De film die de grootste zomerbioscoop-hit in Amerika was, maakte van actrice Gal Gadot een absolute ster. De kracht die ze in de film uitstraalt, is ook op de poster te zien die de lezers van TV Krant dus tot mooiste van het jaar hebben bestempeld. Krachtig en kleurrijk!

13.163 stemmen

Het was lang onduidelijk wie de alweer veertiende Filmposterverkiezing van het Jaar zou gaan winnen; het deelnemersveld was ongelooflijk sterk. De poster van runner up ‘Paddington 2’ verloor op het nippertje, het verschil bedroeg slechts 24 stemmen! Ook dit jaar werd weer goed gestemd, er kwamen 13.163 stemmen binnen.

Top 5

Deze vijf filmposters kregen de meeste stemmen:

1. Wonder Woman
2. Paddington 2
3. Beauty and the Beast
4. War for the Planet of the Apes
5. Star Wars: The Last Jedi

wonder-woman-filmposter
De winnende filmposter: Wonder Woman

Powered by WPeMatico