“Hoeveel MB heb ik nodig thuis?” De vraag komt vaak zat terug als mensen een nieuw internet abonnement moeten afsluiten of zich afvragen of hun huidige abonnement nog wel het juiste is.

Die vraag is vaak niet zonder extra informatie te beantwoorden: het gebruik per persoon verschilt vaak al enorm en als je niet weet wat de gezinssamenstelling van iemand is en zelfs wie wanneer thuis is en gebruik maakt van het abonnement is dat lastig in te schatten.

Een simpele speedtest zegt je misschien wel hoe snel het internet zou kunnen zijn, maar ook dat wil niet zeggen dat als je met zijn vieren om 7 uur ’s avonds op je mobiel, Playstation en laptop zit te hengsten, je die snelheid ook gaat krijgen.

Downloads worden in Megabytes geteld. Internetsnelheden in Megabits. Er gaan 8 bits in een byte. Dus tel maar uit.

Powered by WPeMatico