Mesh-netwerken zijn dé manier om goede WiFi in je huis te krijgen en je kunt ook steeds meer Mesh-setjes kopen. Nadeel daarvan is dat die allemaal aan de prijs zijn, dus het is wel een investering. Asus heeft goed nieuws voor mensen die er aan zitten te denken om zo’n netwerk op te zetten: hun oude routers worden met een software-update klaar gemaakt om onderdeel te worden van zo’n netwerk.

Via de AiMesh update kunnen een heel aantal routers al gebruikmaken van het systeem, dat officieel wel nog in de beta-fase is. Aangezien Mesh-netwerken wel altijd meerdere routers hebben die samen één heel goed netwerk opzetten ben je met één Asus-router nog niet veel verder dan eerst, maar het betekent wel dat als je een Mesh wilt opzetten, je met één nieuwe (of zelfs tweedehandse) router meteen de dekking van je WiFi-netwerk verdubbelt.

rapture1scale-1
De Asus Rapture, één van de compatibele routers.

Powered by WPeMatico