Gezonder kiezen op basis van wat jíj belangrijk vindt? Het Voedingscentrum lanceerde vandaag de gratis ‘Kies Ik Gezond?’-app. Hiermee scan, zoek en vergelijk je producten. Je hoeft geen kleine lettertjes meer op het etiket te ontcijferen en je kan gewoon in een oogopslag zien wat een gezondere keuze is.

Hoe helpt de app?

De app maakt etiketten lezen een heel stuk eenvoudiger en leuker,” aldus Wieke van der Vossen van het Voedingscentrum. “We hopen een revolutie in de supermarkt te ontketenen; het zou fantastisch zijn als met deze app veel meer mensen het etiket gaan gebruiken. Onderzoek laat namelijk zien dat het lezen van etiketten kan bijdragen aan een gezonder eetpatroon. Met de app kan je daarnaast ook gelijk zien of een product een gezonde keuze is volgens de Schijf van Vijf.

De nieuwe app van het Voedingscentrum is een prachtige aanwinst voor iedereen die gezonder wil eten. In de supermarkt of aan de ontbijttafel kun je met je mobiel heel snel en simpel zien of een product de juiste keuze is voor jou en de mensen om je heen. Gezonde keuzes maken komt daarmee voor iedereen weer een stapje dichterbij.

– Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS)

Powered by WPeMatico