Er was op Twitter de afgelopen uren – en ook gisterenavond – behoorlijk wat te doen om YouTube. Transavia plaatste daar namelijk een video die niet bij iedereen in de smaak viel. In ieder geval niet bij Lize Korpershoek en haar vriend Tim Hofman.

Lize – voor wie haar niet kent – maakt hele succesvolle, hilarische video’s in de reeks Adviezen van Lize. Over wat je moet doen als je net verkering hebt en bij je nieuwe liefde eens goed naar de wc moet. Of wat je moet doen als je een hekel aan een collega hebt. Lize heeft daarvoor een eigen stijltje ontwikkeld met kleding, animaties en grapjes. Blijkbaar viel het concept bij Transavia zó in de smaak dat ze de complete stijl hebben overgenomen en ene Stef presenteren als iemand die in de serie Geen stress met Stef ook adviezen gaat geven. Je ziet eigenlijk meteen dat de animaties en de kleding, en zelfs het typje dat Stef moet spelen bizar veel op Lize lijken. Je zou kunnen denken dat het toeval is, maar wanneer je ziet dat Lize in haar video’s Crocs draagt en Stef plastic waterschoenen, dan weet je dat hier sprake is van plagiaat. Want ik denk niet dat iemand vrijwillig op plastic waterschoenen loopt. Al wil Transavia vooralsnog het boetekleed niet aantrekken, en komt met twee zwakke tweets.

Powered by WPeMatico