Voor wie geen zin heeft om een heel weekend te gaan zitten bingewatchen is er inmiddels genoeg aanbod om gewoon een filmpje te pakken op de bank. Zeker als het al een wat oudere film die je onderweg hebt gemist in de bioscoop. De plek waar eigenlijk geen huiskamer tegenop kan.

Maar gelukkig hebben we Netflix en is er genoeg aanbod. Deze week verscheen de spannende film As above, so below. Ouderwets griezelen onder de grond en dat levert nu eenmaal altijd een dosis spanning op. In As above, so below draait alles om een stelletje sympathieke studenten die een kijkje willen nemen in het kilometerslange gangenstelsel onder Parijs. Hier in een doolhof van botten liggen de doden van heel lang geleden die hier hun eeuwige rustplaats hebben gevonden.

Het plot is zoals je mag verwachten bij dit soort thrillers. Hoofdrolspeelster Scarlett (Perdita Weeks), een jonge en mooie stedelijke archeoloog roept de hulp in van ex-vriendje George (Ben Feldman) en een drietal Franse avonturiers. Met z’n allen gaan ze op zoek naar de Philosopher’s Stone. Die steen (bekend bij Harry Potter kenners) heeft een magische werking welke zogenaamd in de praktijk gebruikt werd door alchemisten. Scarlett’s eigen vader is hier ooit gek van geworden en heeft zelfmoord gepleegd. Helaas kan ergens in de catacomben ook de deur naar de hel liggen, wat een meer dan goede reden is om deze juist niet te vinden. Maar helaas het maakt allemaal niets uit. Het idee van een ontdekkingsreis door de kilometers donkere ondergrondse graven is opwindend genoeg.

De film heeft in Nederland niet veel aandacht gekregen maar is voor liefhebbers van spanning en beetje griezelen meer dan de moeite waard.

(Duur: 93 minuten (2014))

Powered by WPeMatico