Fietsen pikken is misschien wel het meest Nederlandse dat er bestaat. We weten allemaal dat het bijna onmogelijk is om een goede of leuke fiets voor jezelf te houden zonder een bataljon aan sloten of GPS-tracking op je fiets te hebben.

In Californië beginnen ze dat nu ook te merken. Terwijl er vermoedelijk een stuk of vijf startups bezig zijn met Bluetooth-sloten voor de fietsen staan die leuke primair gekleurde fietsen op de Google campus onafgesloten voor iedereen klaar om te gebruiken.

Mein Fahrrad zurück!

Het probleem is echter dat er steeds meer mensen uit de buurt en/of toeristen besloten hebben dat ze ook best zo’n fiets willen. Volgens de Wall Street Journal hebben de ongeveer 1100 fietsen zo’n aantrekkingskracht dat er tussen de 100 en 250(!) fietsen per week verdwijnen. De fietsen worden teruggevonden in scholen, op lokale grasvelden en zelfs bovenop de lokale pub.

Het toppunt was toen een Google-medewerker een reclame van Garnier zag waar ook een G-fiets in zat. Het probleem is dus dat iedereen zich vrij voelt om even een fiets te ‘lenen’ als het uitkomt, iets dat zelfs de burgemeester van Mountain View wel eens doet, blijkbaar.

AdobeStock_137110439
Foto: Anchor – Adobe Stock

Powered by WPeMatico