Uit onderzoek van Telecompaper Consumer Insights blijkt dat het vooral klanten van KPN zijn die over willen stappen op glasvezel. Nederlandse huishoudens die internet via VDSL afnemen bij Telfort, hebben veel minder belangstelling voor een overstap naar internet via glasvezel.

Onderzoek

Ieder jaar onderzoekt Telecompaper via het Consumer Insights Panel de vraag naar glasvezeldiensten. Uit het onderzoek blijkt dat ruim een kwart van de mensen die een internetabonnement hebben via de kabel (behalve Ziggo onder meer Caiway, Delta), wel de overstap wil maken naar glasvezel, maar kan dat niet omdat er geen glasvezelaansluiting beschikbaar is. Dat geldt voor ongeveer 28 procent van de huishoudens met kabelinternet. Een opvallend groot deel van de KPN-klanten zegt het komend jaar naar glasvezel te zullen overstappen: 11 procent.

Per technologie bekeken ligt de overstapwens onder VDSL-abonnees met 34 procent hoger dan bij kabelabonnees. Ook voor de VDSL-groep geldt dat de wens er wel is, maar de mogelijkheid niet omdat er geen glasvezel is uitgerold op het betreffende adres.

11% stapt over naar glasvezel

Op de vraag of men het komend jaar van plan is over te stappen overstappen naar glasvezel, gaf 11 procent aan de overstap te gaan maken. Het grootste deel zei dat zonder voorbehoud (8%), terwijl 3 procent de overstap wil maken en daarvoor al heeft ingetekend bij een vraagbundelingstraject. Deze groep is qua overstap onder andere afhankelijk van de aanleg van het betreffende glasvezelnetwerk.

Voordelen

In 2021 zullen ruim 3 miljoen Nederlandse huishoudens beschikken over een glasvezelverbinding. Die beschikken straks allemaal over de het snelste internet, de meest stabiele verbinding, en die kunnen TV kijken zoals ze dat zelf willen, allemaal met haarscherp beeld.Als goede voornemen kan je ook dit jaar al gewoon overstappen op bijvoorbeeld glasvezel van KPN. Doe hier de postcodecheck om te kijken of het ook bij jou in de buurt mogelijk is!

[Afbeeldingen © Chepko Danil – Adobe Stock]

Powered by WPeMatico