HTC heeft op de CES aangekondigd dat er een upgrade voor de Vive aankomt, genaamd de Vive Pro. Het grootste verschil is de resolutie van de OLED-schermen die voor je ogen zitten. Die is met 78 procent verhoogd naar 2880 x 1600 pixels totaal, oftewel 1440 x 800 per oog. Dat maakt de resolutie hoog genoeg om bijvoorbeeld tekst prima te kunnen lezen, zo zegt HTC.

Naast die belangrijke verbetering heeft de Vive Pro nog een aantal leuke nieuwe features. De ingebouwde koptelefoon is fijn, maar dat had de inmiddels best betaalbare Oculus Rift ook al. Beter is dat er ook dubbele microfoons én dubbele camera’s aan de voorkant van de Vive Pro zitten, zodat de headset meteen klaar is voor lichte AR-toepassingen en je (hopen we) met een druk op de knop kunt kijken wat er voor je staat of wáár je staat zonder de headset te hoeven afnemen.

Powered by WPeMatico