Het is niet heel handig om je nieuwe app Ripple te noemen, terwijl de cryptovaluta Ripple één van de hardst stijgende ter wereld is. Maar goed, de ex-Tinder medewerkers die het ‘Tinder voor de zakenwereld’ hebben opgericht waren vermoedelijk al te laat om de naam nog om te gooien.

Ryan Ogle, de directeur van Ripple, komt bij Tinder vandaan. Volgens hem zijn de huidige professionele netwerken *kuch* LinkedIn *kuch* niet goed voor wat ze zouden moeten doen. Het is te ingewikkeld, mensen hebben niet het idee dat ze er veel aan hebben en nieuwe connecties maken lukt doorgaans pas als je iemand in het echt hebt ontmoet.

Werkdaten

Dat ontdekkingsproces moet simpeler, en dat is waar Ripple zich voornamelijk op richt. Mensen waar je eventueel mee zou kunnen connecten worden uitgezocht op basis van hun baan, opleiding, interesses, samen bezochte evenementen en eventueel gedeelde connecties.

Ook wil het bedrijf gebruik maken van gezichtsherkenning om via een foto iemand te kunnen opsporen op Ripple. Die vlieger gaat in de EU echter niet op, want daar zijn de regels rondom gezichtsherkenning te streng voor. De functie staat wel nog aan, maar een privacy-reprimande van de EU zal snel genoeg zorgen dat de functie hier uit wordt gezet.

392x696bb
Gezichtsherkenning in actie.

Powered by WPeMatico