In Nederland hebben we tijdens de feestdagen weer massaal televisie gekeken. Bijna 15 miljoen Nederlanders keken in totaal 776 minuten verdeeld over de vijf feestdagen. Het best bekeken programma was de oudejaarsconference van Youp van het Hek.

De maand december laat mede hierdoor een stijging van de kijktijd zien van 195,5 minuten per dag in 2016 naar 198,8 minuten in 2017, een stijging van 1,7%. Zo blijkt uit de kijkcijfers van Stichting Kijkonderzoek.

14,6 miljoen kijkers

De feestdagen zijn niet alleen mooie dagen om gezellig met vrienden en familie bijeen te komen maar er worden tijdens deze dagen ook populaire TV-programma’s uitgezonden waar Nederlanders met plezier naar kijken. In totaal hebben 14,6 miljoen Nederlanders naar de TV-programma’s van de feestdagen gekeken. De aantallen kijkers zijn het hoogste voor de TV-programma’s die zijn uitgezonden op Nieuwjaarsdag.

De afgelopen periode heeft de gemiddelde Nederlander van 6 jaar en ouder bijna 13 uur TV gekeken naar de programma’s die tijdens de vijf feestdagen zijn uitgezonden (Kerstavond, 1e en 2e Kerstdag en Oud- en Nieuwjaarsdag). De kijktijd was het hoogst Oudjaars- en Nieuwjaarsdag (Nationale Bingewatch-dag), 174 minuten gemiddeld per dag bijna 3 uur.

cijfers-TV

Powered by WPeMatico