Als je een iets oudere iPhone hebt, zou het zomaar kunnnen dat je inmiddels voorzichtig aan het rondshoppen bent voor een sim only abonnement. Hoe we dat zo weten? Nou ja, het is wel logisch, eigenlijk.

Nu blijkt dat Apple (zoals veel mensen toch dachten) toch echt hun iPhones een tandje terug laat tikken als de batterij niet meer helemaal goed is zullen veel mensen er voor gaan kiezen om gebruik te maken van de inderhaast aangeboden batterijvervanging voor 30 euro.

Goedkoop gereviseerd

Is ook geen geld, want voorheen kostte het vervangen van een batterij in een iPhone bijna 100 euro. Beter nog: je kunt de batterij dit jaar zonder vragen laten vervangen. Of ‘ie nu helemaal leeg is of niet; of je garantie hebt of niet; het maakt allemaal niet uit.

Voor drie tientjes is je iPhone SE, 6 of 6S weer helemaal bij, en dan komt TMW je ineens geen abonnement hoeft af te sluiten mét telefoon en dus ook niet per se bij je huidige provider hoeft te blijven.

Niet meer vast

Sim only biedt vaak als voordeel dat je veel meer kans hebt om je bundel in te richten zoals je dat zelf wilt. Bij de grote telco’s (waar je nu vast bij zit) is daar niet zo veel ruimte voor, maar dedicated sim only-partijen zoals simpel, Ben of Simyo kunnen vaak meer voor je betekenen. Die kunnen dat doen doordat ze als MVNO de kosten van het netwerk dat ze gebruiken niet helemaal hoeven te dekken, waardoor er meer ruimte overblijft om je een scherpe prijs te geven.

Je kunt precies invullen of je veel data wilt, toch liever onbeperkt belt of zelfs nog (als je er zo een bent) veel wilt sms’en. Doorgaans voor een lagere prijs dan je zou betalen als je maar gewoon blijft zitten bij je huidige provider. Blijven zitten is het slechtste dat je kunt doen voor je portemonnee, dus vergelijken en switchen is – bijna – altijd de moeite.

Zeker even cheken dus, want die gereviseerde iPhone kan zeker nog een jaar of twee mee, dan kun je altijd nog de iPhone XII een keer nieuw kopen als het echt op is. Als je dan toch geld gaat besparen, ga dan ook all the way. Niet alleen met je gereviseerde telefoon, maar meteen met je abonnement er bij.

[Afbeeldingen © armada1985- Adobe Stock]

Powered by WPeMatico