In de Dutchcowboys Daily vind je nieuwe, opvallende, leuke, interessante of niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 11 januari 2018.

Jongeren over online ‘exposen’

Telegram. Er zijn steeds meer gevallen bekend van meisjes die hiervan slachtoffer zijn geworden. Een ander voorbeeld: rapper Boef die voor ophef zorgde toen hij in zijn vlog vrouwen ‘kechs’ (hoeren) noemde. Vanavond gaan jongeren uit heel Nederland over deze onderwerpen met elkaar in discussie in Real Talk, op YouTube, vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. De discussie is een initiatief van Mashup, het YouTube-kanaal van de NOS.

Wiens schuld is het wanneer jouw naaktfoto wordt gelekt (geëxposed)? Waar ligt de grens, als het gaat om delen van gevoelig fotomateriaal? Hoe ga je eigenlijk met elkaar om, online en offline? De avond wordt gepresenteerd door de redacteuren Roel van Niekerk en Nisrine Sahla van de NOS. Vanaf 20.00 kan je live deel nemen aan deze discussie via Mashup op YouTube & @noskort op Instagram.

real-talk

Powered by WPeMatico