Vannacht maakte Facebook Mark Zuckerberg zelf bekend dat de al veel langer aangekondigde update waardoor het nieuwsoverzicht (jouw facebook newsfeed) opnieuw wordt gerangschikt. Gezien de importantie willen we het volledige statement wat is geschreven door Adam Mosseri, Head of News Feed onverkort publiceren (zie onder). Facebook wil facebook weer zijn zoals het ooit is begonnen en wil gebruikers meer mogelijkheden bieden om contact te maken met hun ‘echte vrienden’.

Door deze aanpassing worden update’s van media, lifestyle platformen en andere informatiebronnen beduidend minder ‘belangrijk’ en zullen daardoor ook minder getoond worden. Facebook blijft wel gebruikers de mogelijkheid bieden om via de “Als eerste weergeven”-optie’ in de voorkeursinstellingen van het nieuwsoverzicht aan te passen voor hun favoriete kanalen.

facebook
facebook – nieuwsoverzicht – voorkeuren

Powered by WPeMatico