Samsung kondigde tijdens de CES in Las Vegas samen met Harman een aantal nieuwe oplossingen aan voor connected cars en autonoom rijden. Zo geeft het nieuwe digitale cockpitplatform auto-interieurs een slimme make-over en bouwt Samsung telecomoplossingen voor de eerste 5G-verbindingen in de auto. Daarnaast lanceert het Zuid-Koreaanse bedrijf een open, modulair en schaalbaar platform voor zelfrijdende auto’s, genaamd DRVLINE.

Autonoom rijden

Autonoom rijden zal een enorme impact hebben,” aldus Menno van den Berg, President van Samsung Benelux. “Niet alleen de manier waarop we ons verplaatsen gaat veranderen, ook onze straten en zelfs de samenleving zullen er anders uitzien. Tegelijkertijd worden onze wegen veiliger. Vanuit onze wens om het leven te veraangenamen met technologie, ligt hier een prachtige mogelijkheid. Door intensieve samenwerking met verschillende industrieën halen we het optimale uit deze revolutionaire ontwikkeling. Met de lancering van ons open platform DRVLINE nodigen we partijen uit mee te denken. Zo geven we samen vorm aan de auto van de toekomst.

samsung-auto

Powered by WPeMatico