Het idee achter Tile was altijd al goed: een klein Bluetooth zendertje dat je overal aan kunt hangen zodat je het kunt terugvinden. Niet meer hoeven zoeken naar je sleutels omdat er een Tile aan hangt, of zeker weten dat je portemonnee terug kunt vinden omdat er een tracker in zit is handig, maar het bereik waarin je iets terugvindt bleef altijd een kleine issue.

Maar goed, wat wil je, als je tracker geen simkaart heeft. De oplossing daarvoor is dat alle Tiles inmiddels ook met elkaar kunnen praten, zodat je een soort estafette-plaatsbepaling kunt krijgen. Dat werkt echter alleen heel goed als er heel veel Tiles in gebruik zijn.

Koffers en koptelefoons

Op de CES bleek dat het bedrijf op dat gebied flinke stappen heeft gemaakt. Ze hebben inmiddels samenwerkingen gestart met merken als Hershel (rugzakken), Boosted (skateboards), maar ook Bose en Samsonite. Het is inderdaad erg handig om een koptelefoon te hebben die je nog terug kunt vinden als je ‘m even kwijt bent of ergens hebt laten liggen, maar zeker voor koffers is het hebben van zo’n gedeeld systeem natuurlijk fantastisch.

Als dit populair wordt kun je eindelijk een keer gaan zien wat de hel er met je koffers gebeurt terwijl je in baggage terminal 16 zit te wachten tot je een ons weegt. Om zeker te weten dat het goed komt is Tile ook al in onderhandeling met internetproviders en vliegvelden in de VS om access points voor het Tile-netwerk te laten installeren.

Privacy

Als dat soort functionaliteit ook in Nederland zou komen, hoef je echt nooit meer iets kwijt te raken. Of dat privacy-technisch ook allemaal in orde is, dat is weer een ander verhaal, maar handig zou het zeker zijn.

De samenwerking zou begin dit jaar in de test gaan, dus vermoedelijk kunnen we tegen het einde van het jaar trackable spullen in de winkels verwachten.

[Afbeeldingen © chalabala – Adobe Stock]

Powered by WPeMatico