Dit jaar reden we in heel wat auto’s. Het zal je niet verbazen dat dit heel vaak om een SUV of Crossover ging. Het zijn de populairste modellen, waarvan ook zeker is dat hun aandeel alleen nog maar zal toenemen. Ze zijn er in alle soorten en maten, soms worden ze een compacte SUV of compacte Crossover genoemd. Waar die scheidingslijn nu precies ligt laat zich niet makkelijk beschrijven. Zeker is dat je een stuk hoger zit dan in andere auto’s maar dat kan soms echt nog wel eens een flink stukje schelen. En dan is er het verschil tussen een voorwiel aangedreven SUV en de 4×4 modellen waarbij de laatste beduidend meer off-road capaciteiten hebben. Bijzonder is dat een SUV vaak voor de laatste categorie wordt aangezien. Maar niets is minder waar, veel van deze moderne auto’s zijn vaak ‘slechts’ tweewiel aangedreven.

Ze zijn er zoals al gezegd letterlijk in alle soorten en maten, met een groot verschil in uitvoering. Zo in het begin van het nieuwe jaar geven we je graag een overzicht van wat voor ons de meest opvallende SUV’s en Crossovers waren van 2017. Sommige van deze modellen vonden hun introductie al in 2016 maar kwamen pas een jaar later op de markt. De keuze voor de mooiste, beste, leukste, meest luxe en meer is volledig op basis van eigen smaak, keuze en voorkeur. Het was in ieder geval genieten want vrijwel iedere nieuwe auto vandaag is vaak een genot om te kunnen ervaren, ook al zijn de verschillen nog zo groot. De voorkeur voor auto’s en vooral SUV’s is blijvend.

land-rover-discovery-svx
The ultimate off-road SUV, de Land Rover Discovery SVX

Powered by WPeMatico