Kijk, dat is nou het kleine sprankje hoop dat we in bange dagen als deze nodig hebben: de international Renewable Energy Agency heeft een rapport vrijgegeven waarin duidelijk wordt dat het over twee jaar goedkoper wordt om duurzaam energie op te wekken dan het is om ze uit fossiele brandstoffen als kolen en olie te halen.

Dat is het beste nieuws dat er kon komen in die sector, want we willen allemaal best duurzaam leven, maar er niet voor betalen. Het economische argument om duurzaam energie op te gaan wekken is uiteindelijk toch het allerbeste om ‘de markt’ mee te krijgen.

Nu is het in grote delen van de wereld al lang net zo duur of goedkoper om duurzaam energie op te wekken, maar de ontwikkelingen gaan nu zo hard en de technieken worden zo wijdverbreid dat het in 2020 dus wereldwijd niet meer de moeite is om te gaan graven naar brandstof.

irena-chart
Als je de grafiek leest kun je zien dat de kosten voor duurzame energie blijven dalen.

Powered by WPeMatico