Bij Airbnb was betalen altijd simpel: je betaalde de plek waar je heen wilde, volledig, voor dat je ging. Wel zo veilig voor de huurder, maar niet altijd even makkelijk als je een leuk stekje wilde huren. Zeker als je ver in de toekomst wilde boeken was die aanbetaling soms wel fors. Dat gaat nu veranderen, in elk geval deels.

Airbnb heeft het namelijk mogelijk gemaakt om aanbetalingen te doen. Je kunt ongeveer de helft van je betaling voldoen als je boekt en de rest vlak voordat je aankomt. Je kunt dus nog steeds niet betalen op het moment van aankomst, trouwens.

Eerder boeken

Dat maakt het dus een stuk aantrekkelijker om eerder een Airbnb te boeken. Dat bleek ook wel uit de data die het bedrijf zag in de testperiode: mensen boekten wel twee keer zo vroeg dan voorheen. Het zorgde er ook voor dat mensen duurdere boekingen deden, vermoedelijk omdat ze het te betalen bedrag konden splitsen.

Het addertje onder het gras, als je dat al zo mag noemen, is dat deze regeling alleen geldt als je boeking tenminste 250 dollar totaal is. Daarnaast moet je ook minstens 14 dagen van tevoren boeken om in aanmerking te komen voor deze nieuwe methode.

[Afbeeldingen © wbtky – Adobe Stock]

Powered by WPeMatico