De H6D-400c van Hasselblad is een waanzinnige camera. Het is de opvolger van een 200 megapixel camera die een paar jaar geleden uitkwam met de zogenaamde multi-shot technologie. Dat houdt in dat er niet één maar vier foto’s gemaakt worden als je op de knop drukt, die allemaal met een hele (en halve) pixel verschoven zijn. Die worden dan gecombineerd en zo krijg je een foto met een hogere resolutie.

De 400c gaat nog een paar stappen verder, want die heeft een resolutie van maar liefst 400 megapixel. Ter vergelijking: de allerbeste smartphone camera’s hebben 12 megapixels. Die 400 megapixels zorgen er voor dat een foto uit de 400c een resolutie heeft van 23.200 x 17.400 pixels. Wordt dat een klein bestand? Nee, want elke foto is 2,4 GB. De bestanden zijn zo groot dat de camera aan een computer moet hangen om ze te maken.

Powered by WPeMatico