De Boeing HorizonX is een octocopter: dat is de technische term voor deze wel heel forse drone met acht propellers. Het is bedoeld als Cargo Air Vehicle (CAV) dat grote ladingen moet kunnen dragen en die over grote afstanden moet kunnen vervoeren.

Zelf is het ook geen klein ding: het op CES getoonde prototype weegt van zichzelf al 340 kilo en is 4,5 bij 5,5 meter. Het grootste gedeelte van dat gewicht zit ‘m in de flinke batterijen die de drone in het midden heeft zitten. Doordat de acht rotors van de motor aan de onder- en bovenkant andersom draaien kan de drone ook recht opstijgen.

Dat zou voor het vervoeren van middelgrote vracht een enorme uitkomst kunnen zijn, zeker als Boeing de veiligheidsaspecten kan dichttimmeren. Voordat het doel van 225 kilo aan vracht gehaald kan worden moet er wel nog even flink gesleuteld worden. Het huidige model kan maar rond de 80 kilo dragen en vliegt ook nog maar 15 minuten.

Powered by WPeMatico