Afgelopen week heeft het Huis van Afgevaardigden in de VS stilletjes sectie 702 van de Foreign Intelligence Surveillance Act verlengd met zes jaar. Die wet laat de NSA alle communicatie van alle buitenlandse burgers die buiten de VS wonen bekijken, zonder daar eerst een dwangbevel voor te hoeven halen.

Het programma wordt in tech-kringen gehekeld omdat het niet alleen een invasie is van onze privacy, maar dat de bedrijven die onze data hebben (Google, Facebook, Microsoft, Uber, het lijstje gaat door) niet eens mogen zeggen wanneer die data is bekeken, of het nou terecht was of niet. Er waren vorig jaar ook al een aantal senatoren die zich uitgesproken hebben tegen deze wet en gevraagd hebben om aanpassingen. Die zijn er niet gekomen.

De Amerikaanse bevolking verdient beter dan dat hun eigen regering zonder dwangbevel zomaar hun internetactiviteit kan bekijken.

– Senator Rand Paul

Powered by WPeMatico