Een robot in je kast die de was voor je opvouwt. Dat klinkt echt heel goed. Je tieft je kleren gewoon in de kast en als je ‘m een tijdje later openmaakt is alles netjes gevouwen én gesorteerd. De Laundroid, een robot die in Japan is ontwikkeld, zou dit allemaal moeten kunnen doen.

Er zit een robotarm in de kast die elk kledingstuk één voor één oppikt en kijkt welke maat het is zodat het op de juiste plek gedeponeerd kan worden. De kast gebruikt robotarmen om de kleding op te vouwen (een van de redenen dat er geen sokken in kunnen is dat die blijkbaar niet te vouwen zijn) en als dat is gedaan wordt het op de juiste plek (die je ooit vantevoren hebt aangegeven) neergelegd.

Het concept bestaat al een tijdje (Laundroid is in 2015 al getoond in de conceptversie) maar kwam dit jaar op de CES ook weer langs. Het is nog steeds flink in ontwikkeling, maar als het uiteindelijk gaat werken zou dat wel een flinke vooruitgang zijn ten opzichte van een apparaat als de Foldimate, waar je je kleren nog zelf stuk voor stuk moet ‘invoeren’.

Powered by WPeMatico