Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen. Je moet volslagen geschift zijn als je een wasmachinetablet in je mond stopt en die even heerlijk kapot bijt en dan al kotsend de beelden van wat er daarna gebeurt op het internet zet.

In het buitenland een rage, in Nederland gelukkig nog niet echt maar zodra de jeugd de challenge ziet kan het overal gebeuren. Zoals hier boven al staat ben je volledig geschift, is het levensgevaarlijk, krijg je er geen schone mond van of wittere tanden. Je zou bij die laatste nog kunnen denken dat het nog waar is ook. Maar niets is minder waar want deze klinkklare onzin is niets meer dan een uitdaging voor jongeren om te laten zien hoe stoer ze wel niet zijn zonder te beseffen dat het tegelijkertijd spelen met je gezondheid is.

In je mond en kapot bijten

Het is allemaal begonnen met de capsules van het merk Tide, vandaar de naam van de challenge. In Nederland worden de wasmachine tabletten van Omo en Robijn gebruikt voor de challenge (als het al wordt gedaan). Eigenlijk geldt het voor alle gel-achtige capsules die jongeren in hun mond stoppen en kapot bijten. Welke ziekelijke geesten het hebben bedacht is ongetwijfeld terug te vinden maar die video’s kunnen fake zijn of inmiddels zijn verwijderd.

Op fake video’s die nog wel eenvoudig zijn terug te vinden gaat het nog wat verder en zijn er zelfs pizza’s met heerlijke wasmachine capsules te vinden.

Giftige stoffen

De capsules bevatten reinigingsstoffen met allerlei giftige stoffen die gewoon levensgevaarlijk zijn. Er staan niet voor niets waarschuwingen op de verpakking dat deze stoffen gevaarlijk zijn en dat je moet zorgen dat ze uit de buurt van kinderen blijven. Juist omdat die nogal makkelijk van alles in hun mond stoppen.

Hoe te stoppen?

Maar een challenge is een challenge en als iets een rage wordt zie het dan maar te stoppen. Doodzwijgen is wel het domste wat je kunt doen want het internet kun je niet even uitzetten. Wat je wel kunt doen is op voorhand waarschuwen en duidelijk maken dat dit een levensgevaarlijk spelletje is waarbij de risico’s duizend maal groter zijn dan de video’s je doen geloven. Wie de giftige stoffen binnenkrijgt loopt echt gevaar.

The Tide Pod Challenge is een rage in de VS en in Engeland. Dan is de stap naar Nederland en België niet zo heel groot meer. Laten we er iets mee doen en nu al kinderen waarschuwen, slapende honden op het internet bestaan niet, ‘doe dit niet’, doe normaal. Bedenk iets originelers, ‘de ik ga een echt boek lezen om mijn ouders te pesten challenge’ gaat het niet worden maar om nu een uitdaging te kiezen die echt gevaarlijk is, vies en smerig en meer dan onverstandig gaat echt te ver. Je bent gewaarschuwd en vertel het je kinderen. Mocht je twijfelen of dit fake nieuws is bekijk dan maar onderstaande video’s en social media updates. Stupiditeiten in het echt, niet doen dus!

Powered by WPeMatico