Oh man, hoe ga ik dit uitleggen? Nintendo Labo is net aangekondigd door Nintendo en als je de onderstaande video kijkt wordt het wel duidelijk, maar zelfs dan zul je in eerste instantie denken dat het een soort van handenarbeid-video is. Kartonnen dingen maken waar je Switch-controllers en je scherm leuk in passen? Is dat zo spannend?

Al snel blijkt echter dat Nintendo het radicale idee heeft gehad om de Joy-Cons (zoals de controllers officieel heten) en de Switch zelf te gebruiken om in combinatie met de voorgeprinte kartonnen bouwplaten die in de Nintendo Labo-doos zitten een soort multimedia-speelgoed te maken, waarbij het karton spannender in elkaar zit dan het in eerste instantie lijkt en juist de interactie de sleutel is.

Nintendo zelf noemt het Toy-Con.

HACP_ADFU_EUillu02_01_R_ad-0_NL

Powered by WPeMatico