E-sports is hot, en daarom gaat niemand minder dan Ruud Gullit een academie voor e-sporters (specifiek FIFA-spelers) opstarten, om nieuw talent te begeleiden. Hij noemt het zelf Team Gullit, de “eerste professionele en onafhankelijke FIFA-opleiding ter wereld” en is bedoeld om spelers internationaal te laten doorbreken.

De meeste FIFA-spelers van formaat spelen nu al in de e-divisie van de Eredivisie voor een bestaande club. Gullit wil dat ook andere talentvolle spelers een kans maken om het ver te schoppen, zonder inmenging van de clubs.

De organisatie gaat de (jonge) spelers straks coachen op alle mogelijke fronten. Niet alleen krijgen ze via nieuw opgezette softwaretools (en hopelijk een beetje coaching van de meester zelf) de mogelijkheid om hun wedstrijden te analyseren, zowel op tactisch als mechanisch niveau.

Powered by WPeMatico