Als je eigenlijk geen idee hebt hoe je televisie het beeld produceert, of als je wilt weten wat het verschil is tussen een LCD tv, een oude beeldbuis en bijvoorbeeld een OLED tv moet je zeker deze video van de Slow Mo Guys checken.

Daarin wordt heel duidelijk uitgelegd hoe je bewegende beeld wordt opgebouwd, met beelden uit een super slowmotion camera die je precies laten zien hoe het beeld tot stand komt op verschillende tv’s. Wat daarbij vooral blijkt is hoe zeer je voor de gek wordt gehouden door je brein: dingen zoals bewegende beelden en de kleur wit zitten echt tussen je oren, want op de tv zijn ze er niet.

Het is ook gaaf om te zien hoe de mannen Super Mario Bros op een oude tv spelen en het zo langzaam opnemen dat je kunt zien dat het beeld letterlijk pixel voor pixel wordt opgebouwd. Nu weten we eindelijk ook hoe lang een tv er over doet om Mario’s snor in beeld te brengen: in 380.000ste van een seconde.

Powered by WPeMatico