Het afgelopen jaar was het rumoerig in telecomland. Enerzijds veranderde dit jaar de abonnementsstructuur per 1 mei als gevolg van de Wft regels voor smartphone kredieten. Maar daarnaast vervielen ook de extra roaming kosten voor mobiele gebruikers bij gebruik binnen de EU sinds 15 juni.

Tele2 lanceerde dit jaar een Unlimited abonnement. Daarmee heb je onbeperkt data, bellen en sms-en voor maar 25 euro per maand. En voor maar 1,- euro per maand extra, kun je ook nog eens maandelijks opzeggen. De voordelen van Unlimited, YUP, tegenover de nadelen voor als je dit niet kiest, NOPE.

Onbeperkt data versus geknepen snelheid

Met een onbeperkt data abonnement, de naam zegt het al, kan jij het hele internet leegtrekken. Series kijken, apps en andere bestanden downloaden, muziek streamen, games spelen, een live voetbalwedstrijd kijken. Je kan grenzeloos data gebruiken, zonder dat je met een limiet te maken hebt. Dat wil jij toch ook? YUP!

Zit je wel vast aan een bepaald aantal MB’s of GB’s die je iedere maand op mag maken. Dan is het toch altijd opletten geblazen. Een keer per ongeluk op de achtergrond wat apps updaten (terwijl je niet op WiFi zit) kan je al je bundel kosten. En je weet al wat er dan gebeurt. Je bundel is op, de zal geknepen worden en je zal een extra databundel aan moeten schaffen. Dat wil je toch niet? NOPE!

Vaste lage kosten versus verrassende kosten

Iedere maand altijd hetzelfde betalen voor jouw abonnement. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. En kom je nooit voor verrassingen te staan. Geen vage extra kosten waarvan je geen idee hebt hoe je die nu weer aan je broek hebt hangen. Nee een vast bedrag per maand is voor iedereen beter! YUP.

Nu de roaming kosten binnen de EU zijn komen te vervallen zal het wat minder gebeuren. Maar iedereen heeft wel eens een telefoonrekening ontvangen waar een bedrag opstond dat jij niet snapte. Maar goed het zal wel kloppen denk je dan. Ben je over je bundel gegaan? Dan zijn die MB’s ineens een stukje duurder. Met een Unlimited abonnement zal dat niet meer voorkomen. Jij wilt toch ook niet nog meer betalen voor extra mb’s bovenop je maandelijkse bundel? NOPE.

Maandelijks opzegbaar versus 2-jarig abonnement

Overal snel en onbeperkt 4G voor een vast bedrag per maand. En dan ook nog de flexibiliteit van een maandelijks opzegbaar abonnement (dat kost je dan wel een euro per maand). Dat wil toch iedereen. YUP.

Vastzitten aan een 2-jarig abonnement is echt niet meer van deze tijd. Ze worden afgesloten omdat het zogenaamd het meeste voordeel oplevert. Maar flexibiliteit is hetgeen we willen. Niet onnodig vastzitten aan een lange verbintenis. Waarbij je jezelf een hoop gedoe op de nek haalt als je dat toch op wil zeggen. Nee dit soort lange abonnementen past ook niet meer bij de tijd waar we nu in leven. NOPE.

Powered by WPeMatico