Halverwege 2016 gingen Microsoft, Facebook, YouTube en Twitter akkoord met een gedragscode van de EU. Daarin stond dat ze de minstens de helft van alle meldingen op hun platforms met racistische, extremistische of discriminerende berichten binnen een dag zouden beoordelen en verwijderen.

Nu, anderhalf jaar later, is de vooruitgang in dat proces goed te zien. Waar een half jaar geleden al ongeveer de helft werd verwijderd zitten de bedrijven nu op 70 procent. Dat is dus beter dan verwacht, al worden de berichten maar in vier van de vijf gevallen ook echt binnen één dag weggehaald. In november en december afgelopen jaar ging het om drieduizend meldingen, waarvan de helft voor Facebook waren.

Na anderhalf jaar van intense monitoring van de EU zijn we blij met de aankondiging vandaag en erg blij met de vooruitgang van alle bedrijven.

– Stephen Turner, hoofd Policy Twitter

Powered by WPeMatico