Tomb Raider Lara Croft is terug. Geen Angelina Jolie maar de sportieve Alicia Vikander moet de rol van Lara Croft een nieuw gezicht geven. Nu is het bij remakes altijd afwachten of de nieuwe film de oude doet vergeten. Er zijn maar genoeg voorbeelden (o.a. Planet of the Apes en Psycho) waar dat niet echt een verbetering was. Als we echter naar de trailers kijken van de remake van Tomb Raider (deze week werd de tweede trailer gepubliceerd) dan zien we een atletische en afgetrainde Alicia Vikander en beloven de beelden ons veel fraaie beelden en vooral veel spanning.

In de nieuwe versie van Tomb Raider verdwijnt de vader van Lara, Lord Richard Croft op mysterieuze wijze. Iedereen verwacht dat Lara Croft haar vaders bedrijf overneemt maar ze besluit toch om voor haar studie in Londen te blijven. De verdwijning van haar vader blijft haar echter achtervolgen waardoor ze uiteindelijk toch besluit om naar haar vader op zoek te gaan. En verder moet je eigenlijk niets meer weten. We zijn benieuwd of de film met in de hoofdrol Alicia Vikander het succes van het origineel gaat overtreffen.

De knappe Zweedse actrice dankt een deel van haar bekendheid aan haar rollen in een aantal Engelstalige films waaronder Seventh Son, Ex Machina en The Danish Girl (2015). Voor haar rol in deze laatste film won ze in 2016 een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol.

Powered by WPeMatico