Dit is de nieuwste editie van de Toyota Yaris: de GRMN (dat staat voor GAZOO Racing Meisters of Nürburgring). Het bedrijf uit Japan is in het thuisland al langer bezig met de GRMN lineup. Daar is de toevoeging dan ook synoniem aan Toyota modellen met de hoogste performance levels en een gelimiteerde oplage.

De Toyota Yaris GRMN is dus de pure high-performance-versie van de pas geïntroduceerde, nieuwste generatie Yaris. En voor het eerst komt er nu ook een GRMN editie naar Europa, uiteraard in een limited edition versie. 400 exemplaren voor Europa (200 voor Japan) kwamen er beschikbaar, en die waren binnen 72 uur allemaal uitverkocht.

Het is niet alleen het eerste GRMN model dat gelanceerd zal worden in Europa, ook de bouw zal plaatsvinden in Europa. Namelijk in het Franse Valenciennes waar een Toyota Motor Manufacturing Factory (TMMF) staat.

Maar het is opstap naar meer! Meer Toyota GRMN in Europa en de Benelux. Over andere toekomstige modellen die verrijkt gaan worden met het GRMN smaakje is nog niets bekend, maar bevestigd is al wel dat er zeker meer gaan komen.

Vic Herman, verantwoordelijk voor alle dynamics van de Yaris GRMN. “Wat we hebben geleerd van het werken met de Yaris GRMN, kunnen we in de toekomst meenemen bij het ontwikkelen van eventuele andere GRMN-modellen.

Barcelona

De afgelopen 2 weken heeft Toyota in Barcelona op en rondom het Parcmotor Castellolí circuit de Toyota Yaris GRMN officieel geïntroduceerd. Een model dus gewoon voor op de openbare weg. Maar met een setje slicks eronder kan je er ook prima mee het circuit op.

Deze hothatch is dan ook zo’n beetje de krachtigste uit zijn klasse en is geïnspireerd op de race- en rally-geschiedenis van Toyota, dat dit jaar succesvol terugkeerde in de WRC (World Rally Championschip) met de Yaris.

En hoe test je dit beter dan met een zonnetje op het Parcmotor Castelloli circuit bij Barcelona. Juist.

Powered by WPeMatico