Google Gboard is een toetsenbord-plugin voor je iPhone waarmee je een aantal interessante Google-toepassingen aan je toetsenbord kunt toevoegen. Als je – net als ik – nooit echt naar gekeken hebt wat er allemaal mogelijk was met andere toetsenborden op je iPhone dan wat je van Apple hebt gekregen is er nu een goede reden om dat toch even te proberen: instant GIFs.

Met een GIFje reageren kan op allerlei manieren, maar met Gboard heb je vanaf nu de mogelijkheid om naast de andere mogelijkheden, zoals het typen door je vinger te slepen, het snel opzoeken van YouTube-video’s en andere zoekopdrachten, plus het inspreken van wat je wilt vertellen, zelf je eigen GIFs te maken. Er zit een aparte knop direct op het toetsenbord om dat te doen en dus heb je ze zo gemaakt!

gboard-gif

Powered by WPeMatico