Amazon Go werd eind 2016 geïntroduceerd met een concept store in Seattle. Het plan was om na de opening heel snel in business te kunnen gaan, maar het uitvogelen van de benodigde techniek die verder ging dan de demo voor de pers duurde toch een jaartje langer dan verwacht. Maar volgende week maandag gaat ‘ie ook echt open en kan iedereen zonder in de rij te staan of te moeten afrekenen gaan winkelen in Seattle.

Amazon heeft daarmee haar eerste eigen fysieke winkel geopend en nu moeten ze gaan bewijzen dat hun formule – alles in de gaten houden met camera’s zodat mensen kunnen meenemen wat ze willen en er automatisch wordt afgerekend – ook in het echte leven functioneert.

Als het allemaal werkt gaat dat winkelen wel echt enorm vergemakkelijken: het enige dat je effectief hoeft te doen is via de Amazon Go app met je eigen barcode door de poortjes gaan en daarna kan de winkel zien wat je meeneemt. Je hoeft dus op niemand te wachten, want je pakt je spullen, loopt naar buiten en kunt daarna in de app je bon bekijken.

Powered by WPeMatico