Gehackt worden, dat is voor sukkelaars die allerlei illegale sites bezoeken, rare programma’s installeren en op alles klikken wat ze op hun scherm krijgen. Toch? Je zou het zeggen als “geïnformeerde” internetgebruiker, maar de cijfers die Norton deze week naar buiten bracht in het Cyber Security Insights Report doen anders vermoeden.

In 2017 blijkt namelijk zo’n 1,3 miljard euro gestolen te zijn van meer dan drie miljoen consumenten in Nederland alleen al. En vooral de mensen die zeer connected waren bleken slachtoffer. Zo had een derde van de slachtoffers een gameconsole thuis staan en de kans dat ze een wearable of smartwatch hadden was twee keer zo groot. Ook waren het vooral mensen die online dingen kochten. De trend is duidelijk zichtbaar: de early adopters en verbonden consumenten zijn sneller slachtoffer.

De acties van consumenten tonen een gevaarlijke situatie: Ondanks een continue stroom aan berichtgeving in de media over cybercrime lijken veel mensen zich niet bewust van de risico’s en worden eenvoudige maatregelen overgeslagen.

– Robert den Drijver, Director Benelux Symantec

Powered by WPeMatico