De 2018 Academy Awards, beter bekend als de Oscars, gaan op 4 maart uitgereikt worden en zoals altijd wordt dat een feest van jewelste. Heel Hollywood en de rest zal bij elkaar komen om de meest prestigieuze filmprijzen uit te gaan delen en hopelijk ontvangen en de nominaties werden vandaag bekend gemaakt.

De volledige lijst kun je hieronder zien, maar het spannendste is toch altijd welke films er in de race zitten voor ‘beste film’. Het zijn er negen: Call me by Your Name, Darkest Hour, Dunkirk, Get Out, Lady Bird, Phantom Thread, The Post, The Shape of Water en Three Billboards outside Ebbing, Missouri. Een vrij diverse selectie, waarbij vooral Get Out opvalt.

De winnaar qua aantal nominaties is Guillermo del Toro’s The Shape of Water met 13 nominaties, maar Three Billboards is in de vorige awardshows overladen met prijzen en maakt ook een grote kans op ‘Best Picture’. We gaan het 4 maart zien!

Powered by WPeMatico