Technologie is een gift van God. Na de gift van het leven is het wellicht de grootste van God zijn giften. Het is de moeder van de beschaving, de kunst en de wetenschap,” zo stelt de Amerikaanse natuurkundige Freemon Dyson.

Van de pijl en boog tot de smartphone, iedere nieuwe techniek brengt veranderingen met zich mee. Volgens Don Ihde, godfather van de Amerikaanse techniekfilosofie, biedt techniek ons niet alleen nieuwe mogelijkheden, maar verandert het ook onze relatie tot de wereld.

In een uitverkochte theaterzaal C op de campus van bij Radboud Reflects in Nijmegen was Doh Ihde (84 jaar) te gast. Hij was overgevlogen vanuit de Verenigde Staten. Onder leiding van programmamaker en filosoof Lisa Doeland spraken Peter Paul Verbeek en Doh Ihde over filosofie en techniek.

event

Powered by WPeMatico