Microsoft ligt achter in de console-race. Terwijl Sony’s Playstation 4 het nog steeds fenomenaal goed doet en de Switch ook hele goede zaken doet voor Nintendo is Microsoft met de Xbox One nooit echt lekker uit de startblokken gekomen. De recent uitgebrachte Xbox One X is technisch gezien de allerbeste console die er is, maar de games blijven een beetje achter.

Nu komen ze echter geheel onverwachts met een strategie die nog wel eens een hoop spelers zou kunnen binnenhalen. Xbox Game Pass, de service die je voor een tientje per maand games laat spelen à la Netflix was een leuk idee, maar het aantal titels dat er op te vinden is blijft ook – herken de trend – achter.

Nu is het bedrijf echter van plan om ook hun gloednieuwe games direct op de datum van release toe te voegen aan de service. Dat betekent dat je de binnenkort uit te komen Crackdown 3, Sea of Thieves en State of Decay 2 ook gewoon kunt gaan spelen. Dat is op zijn zachtst gezegd verrassend, want het is een businessmodel dat nog nooit is geprobeerd met nieuwe games, alleen maar met oudere, goedkoper te krijgen games.

Powered by WPeMatico